Atelier de personaje fantastice cu Daniela Olaru

copii 6ani+

Atelierul propune să ofere copiilor o experienţă unică prin explorarea imaginaţiei şi punerea constantă a întrebărilor pentru a găsi soluţii atunci când gândesc creativ. 

Vom descoperi cum putem crea personaje fantastice care ne spun poveşti care mai de care mai interesante şi amuzante.  

Vom explora o "hartă a gândului" şi vom afla că pornind de la un cuvânt magic putem ajunge la asocieri neobişnuite, simpatice, care dau haz şi autenticitate poveştilor noastre. 

Prin tema fantastică copiii vor desena, colora, decupa şi asambla un personaj creat de ei. Culorile, formele şi texturile ne vor fi prietene pe tot parcursul atelierului. 

Imaginaţia şi gândirea creativă joacă un rol important în educaţie, fiind competențe indispensabile din portofoliul fiecăruia dintre noi şi esențială în toate palierele de activitate.


Daniela Olaru este ilustratoare și călătorește vizual printr-o lume veche a unor tradiții și ritualuri din mitologia populară românească. Ilustrează obiceiuri și personaje simbolice precum Dochia, Alexiile, Sânzienele, Sântilie și multe altele. Este fascinată de cum se raportau oamenii la mersul lucrurilor înainte iar pasiunea pentru folclor și tradițiile românești se materializează constant în proiectul personal "Anul la români". 

Daniela explorează și iIustrează cărți pentru copii. 

Cărţile ei ilustrate anterior:
-Editura Humanitas Junior
„Povești pe nerăsuflate”
„Cea mai frumoasă noapte.Cea mai frumoasă zi”
„Aventuri în țara lui Strolyx” 

-Editura Katartis 
„Geografie cu Ratonul Pălărie”
Ziua si ora atelierului:
joi, 25 mai ora 17:00
150 lei lei / persoana