Atelier senzorial Messy Baby Play

baby 6luni-2ani

Știai că joaca senzorială este indispensabilă în ceea ce privește dezvoltarea creierului? Este un tip de joacă care nu se învață, venind de la sine copilului care este în plin proces de dezvoltare a abilităților de a percepe mediul înconjurător.

Și totuși ce este joaca senzorială? Ea reprezintă orice activitate care stimulează simțurile: auz, văz, gust, miros, pipăit, implicând totodată activități de mișcare și echilibru. Joaca senzorială este limitată doar de imaginația noastră, respectând desigur limita de siguranță și abilitățile copilului, funcție de stadiul de dezvoltare.

Ce urmărește un atelier de joacă senzorială?
-dezvoltarea motricității fine și grosiere prin lucrarea diferitelor categorii de mușchi, în special mușchii mâinii;
-îmbunătățirea coordonării mână-ochi;
-dezvoltarea și îmbogățirea vocabularului;
-dezvoltarea relațiilor sociale și găsirea de parteneri de joacă;
-încurajarea copilului să exploreze și să investigheze;
-încurajarea copilul să folosească metoda științifică în procesul de joacă: observare, formare ipoteze, experimentare și tragerea de concluzii.

Ce implică atelierul de joacă senzorială? 

Expunerea copilului la diverse materiale într-un cadru organizat care urmărește o temă specifică, fiind parte a unui proces de educație prin joc și joacă.

Părintele trebuie să fie prezent pe tot parcursul atelierului și să supravegheze / ajute copilul alături de facilitator. 

Materialele folosite sunt, în principiu, comestibile și non-toxice. Cu toate acestea, recomandarea este să nu mâncăm decorul :)

Necesită schimburi la final, așa că vă rugăm să aduceți haine de schimb, servețele umede sau / și prosop. Câteodată sunt necesare schimburi și pentru mame, așadar ar fi bine să aveți la voi un tricou și o pereche de șosete.

Atelierul de față este dedicat copiilor cu vârste între 9 luni și 2.5 ani. Dacă aveți copii sub sau peste această vârstă și ați dori să participați, contactați organizatorii pentru detalii.

‼️ ‼️  Vă rugăm să menționați alergiile existente ale copilului (e.g. gluten, lactate, diverse cereale) pentru   că materialele folosite în cadrul atelierului pot conține aceste elemente. 

Cand (te rugam sa iti alegi grupa la care doresti sa te inscrii):
--> Joi ora 10:30
--> Joi ora 16:00
--> Vineri ora 10:00
--> Duminica ora 09:30


Durata: maximum o ora
Cost: 70lei/copil; abonament 4 sesiuni de joaca 240lei.
Numar maxim de participanti: 7 copii


Inscrierea se face dand click pe butonul rosu de mai jos si completant formularul de inscriere. Veti primi apoi un mail cu confirmarea cererii de inscriere. Ulterior, cu 1-2 zile inainte de atelier,  va vom contacta prin sms sau whatsapp pentru a va confirma locul la atelier (in limita locurilor disponibile si in ordinea inscrierii).
Ziua si ora atelierului:
Joi ora 10:30
Joi ora 16:00
Vineri ora 10:00
Duminica ora 09:30
70 lei / persoana